Cappadocia

Turska

CAPPADOCIA


Individualni polasci


5 DANA / 4 noćenja – polasci ponedjeljkom, četvrtkom, nedjeljom


   Program putovanja / Cjenovnik koji važi od 01.10.2019.


Cappadocia – Kapadokija se nalazi se u centralnoj Anadoliji, u unutrašnjosti Turske, 200 km sjeveroistočno od turske prestonice Ankare i oko 70 km do grada Kajserija, koji je administrativno središte Kapadokije. Kapadokija je smještena između tri ugašena vulkana, Erdžijes, Guldag i Hasandag, koji su ispuštanjem lave u periodu dužem od milion godina, izazvali pojavu prirodnog fenomena, a jaki vetrovi i obilne kiše stvorili su zadivljujući prirodni pejzaž, glomaznu formaciju stijena nastalih od bijelog vulkanskog pepela, po kome je Kapadokija prepoznatljiva u cijelom svijetu…

Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lijepih konja“, a zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i „Koljevka hrišćanstva“. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao „vilinski dimnjaci“, koje su nastale taloženjem bijelog vulkanskog pepela, poznatog kao tuf. Vajane vjekovima kišom, vjetrom i suncem ove monumentalne figure, danas su jedno od najvećih čuda prirode i jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u Turskoj. Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stijene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju.


Hotel Usluga

Period putovanja

10.11.2019. – 20.03.2020.

Dedeli Konak Noćenje sa doručkom 5 DANA / 4 noćenja

325,00 EUR

Doplata za 1/1 sobu

109,00 EUR

Treća odrasla osoba

315,00 EUR

Dijete 0-1.99 godina na zajedničkom ležaju

85,00 EUR

Dijete 2-5.99 godina na zajedničkom ležaju

199,00 EUR

Dijete 6-11.99 godina na zajedničkom ležaju

255,00 EUR

Abras Cave Noćenje sa doručkom

5 DANA / 4 noćenja

325,00 EUR

Doplata za 1/1 sobu

109,00 EUR

Treća odrasla osoba

315,00 EUR

Dijete 0-1.99 godina na zajedničkom ležaju

85,00 EUR

Dijete 2-5.99 godina na zajedničkom ležaju

199,00 EUR

Dijete 6-11.99 godina na zajedničkom ležaju

255,00 EUR


Važne napomene;

– Program nije važeći za period Novogodišnjih praznika 25.12.2019. – 05.01.2020.; U navedenim periodima, cijene su na upit ili na posebnom programu.

– Ovaj program za individualno putovanje ne obuhvata usluge vodiča. 

– U slučaju otkaza aranžmana ili promjene imena, od strane putnika, važe posebni uslovi otkaza;

– Storno penali u bilo kom trenutku iznose 80%;   – 7 dana do polaska na put storno penali iznose 100%.


Program putovanja CAPPADOCIA AVIONOM

1. dan BEOGRAD – ISTANBUL – CAPPADOCIA 
Individualna organizacija odlaska na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu 2 sata prije ZVANIČNO OBJAVLJENOG VREMENA polijetanja aviona. Let do Istanbula, nastavak leta sa aerodroma u Istanbulu, na aerodrom Kayseri (Cappadocia). Transfer od aerodroma do odabranog hotela. Smještaj u sobe (soba je rezervisana od 15:00 časova a može biti i ranije u slučaju raspoloživosti), noćenje.

 2. Dan – 4. Dan CAPPADOCIA 
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šoping, izlete… noćenje. 

5. Dan CAPPADOCIA – ISTANBUL – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba do 10:00 časova ili prema pravilima hotela. Transfer od hotela do aerodroma. Let do Beograda. Slijetanje u Beograd. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA

– avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul (aerodrom Sabiha Gokcen) – Kayseri (Cappadocia) – Istanbul (aerodrom Sabiha Gokcen) – Beograd

– troškove aerodromskih taksi 50 € (odrasli i djeca od 2 do 12 godina). Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promjenama.

– smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom, u odabranom hotelu

– transfer aerodrom-hotel-aerodrom

– troškove organizacije aranžmana.


Cijena je validna samo za rezervacije na letu avio kompanije Pegasus Airlines.


U odlasku iz Beograda sa predviđenim lokalnim vremenima leta u 12.05h iz Beograda, a predviđeno slijetanje po lokalnom vremenu u 15.45h u Istanbul (aerodrom Sabiha Gokcen). Let za Cappadokia, aerodrom Kayseri, sa predviđenim lokalnim vremenima leta u 19.25h iz Istanbula, a predviđeno slijetanje po lokalnom vremenu u 20.45h u Kayseri.

U povratku iz Kayseria (Cappadocia) sa predviđenim lokalnim vremenima leta Iz Kayseri u 08.15h, a predviđeno slijetanje po lokalnom vremenu u 09.40h u Istanbul (aerodrom Sabiha Gokcen). Let za Beograd sa predviđenim lokalnim vremenima leta Iz Istanbula (aerodrom Sabiha Gokcen) u 11.40h, a predviđeno slijetanje po lokalnom vremenu u 11.25h u Beograd.


 Vremena leta su podložna promjenama, u skladu sa poslovnom politikom i opštim uslovima putovanja avio kompanije Pegasus Airlines. 

 U slučaju promjene, otkaza ili pomjeranja letova od strane avio kompanije Pegasus Airlines, putnici će o istom biti obavješteni u zakonskom roku, prema pravilima avio kompanije Pegasus Airlines. Dozvoljeni prljag na letovima Pegasus Airlines je do 20 kg i ručni prtljag 7 kg.


CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

– uslugu vodiča

 – troškove međunarodnog putnog osiguranja

 – osnovno osiguravajuće pokriće

 – troškove fakultativnih izleta (na engleskom jeziku) koji nisu sastavni dio programa putovanja (Fakultativni izleti nisu obavezni niti sastavni dio programa putovanja i zavise od broja prijavljenih putnika, slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti)

– Individualne troškove putnika i ostale nepomenute troškove.


VAŽNE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče itd.) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih službi, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti. U sobe se ulazi prvoga dana boravka posle 15:00 časova, ako drugačije nije ugovoreno i napuštaju se u 10:00 časova posljednjeg dana boravka! Razmeštaj po sobama u hotelu, vrši isključivo recepcija hotela, na licu mjesta, na šta organizator putovanja, ne može da utiče.


Organizator putovanja: FIBULA AIR TRAVEL AGENCY

Aranžman je rađen na bazi individualnog putovanja, u suprotnom, krajnji rok za obavještavanje o otkazu je 5 dana prije datuma polaska.

U slučaju otkaza aranžmana od strane organizatora putovanja, uplaćena sredstva organizator vraća putniku u roku od 5 dana. 
Opšti uslovi putovanja agencije Fibula su sastavni dio ovog programa.


 

 

Copyright © 2019 Turistička agencija Partner Travel

wizair e-mail: info@partnertravel.ba;  tel: 035/294-046