Cappadocia

Turska

CAPPADOCIA

Kapadokija 24.05.2019.


 ISTANBUL– NEVŠEHIR – AVANOS – DERINKUJU– IHLARA

Cappadocia – Kapadokija se nalazi se u centralnoj Anadoliji, u unutrašnjosti Turske, 200 km sjeveroistočno od turske prestonice Ankare i oko 70 km do grada Kajserija, koji je administrativno središte Kapadokije. Kapadokija je smještena između tri ugašena vulkana, Erdžijes, Guldag i Hasandag, koji su ispuštanjem lave u periodu dužem od milion godina, izazvali pojavu prirodnog fenomena, a jaki vetrovi i obilne kiše stvorili su zadivljujući prirodni pejzaž, glomaznu formaciju stijena nastalih od bijelog vulkanskog pepela, po kome je Kapadokija prepoznatljiva u cijelom svijetu…

Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lijepih konja“, a zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i „Koljevka hrišćanstva“. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao „vilinski dimnjaci“, koje su nastale taloženjem bijelog vulkanskog pepela, poznatog kao tuf. Vajane vjekovima kišom, vjetrom i suncem ove monumentalne figure, danas su jedno od najvećih čuda prirode i jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u Turskoj. Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stijene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju.


NAČIN PLAĆANJA: Gotovinsko plaćanje: 60% od ukupne cijene aranžmana prilikom rezervacije, preostali iznos odmah; Preko računa: uz profakturu.


Program putovanja CAPPADOCIA AVIONOM


1. dan (petak, 24.maj 2019.) BEOGRAD – ISTANBUL – NEVŠEHIR– AVANOS
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 07:15h. Polijetanje za Istanbul u 09:15h (let TK 1082). Slijetanje u Istanbul u 12:00h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Nevšehir u 17:20h (let TK 2008). Planirano slijetanje u Nevšehir (Kapadokija) u 18:40h. Transfer do hotela. Smještaj u hotel u mjestu Avanos. Večera. Noćenje.

2. dan (subota, 25.maj 2019.) AVANOS – KAPADOKIJA
Doručak. Poslije doručka cjelodnevni fakultativni obilazak regije Kapadokija. Prirodne ljepote, dimnjaci, šareni baloni su pejzaži koji vas ne ostavljaju ravnodušnim. Arhitektura ovog regiona je jedinstvena u svijetu. Obilazak kreće sa zamkom Uchisar, najvišom tačkom ove regije. Nakon toga se posjećuje Goreme – muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih su freske koje datiraju iz 10 vijeka. Po završenom razgledanju, odlazak do napuštenog sela Cavusin, gdje se mogu vidjeti tradicionalne kuće unutar pećina. Nakon kraćeg odmora, posjeta dolini Pasabag i magičnim ‘’troglavim’’ dimnjacima. Zatim slijedi posjeta dolini Devrent, poznatoj i kao ‘’Dolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Posljednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Nevšehir. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

3.dan (nedelja 26.maj 2019.) AVANOS – DERINKUJU –IHLARA
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet do najvećeg podzemnog grada u Turskoj Derinkuju koji se sastoji od 8 podzemnih spratova. Danas su prva 4 sprata otvorena za posjetu. Nastavak do doline Ihlara, koja je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stijenama. Šetnja dolinom Ihlara. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan (ponedeljak, 27.maj 2019.) AVANOS
Doručak. Fakultativni odlazak na vožnju balonom. Vožnja balonom je najefektniji način da se vidi i spozna veličanstvena panorama ove živopisne oblasti. Ovaj jedinstveni doživljaj počinje u ranim jutarnjim časovima, dok sunce još nije izašlo. Let balonom traje minimum sat vremena i turistima omogućava da vide neke dijelove Kapadokije koje inače ne bi mogli vidjeti sa zemlje, jer je oblast teško prohodna i u nekim dijelovima teško dostupna. Zbog toga je pogled iz vazduha najbolji. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

Dan 5 Beograd

5.dan (utorak, 28.maj 2019.) AVANOS– NEVŠEHIR- BEOGRAD

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer ka aerodromu u Nevšehiru (Kapadokija). Let za Istanbul u 14:50h (TK2005). Planirano slijetanje u Istanbul u 16:25h. Let za Beograd sa istog aerodroma u 18:45h (TK1083). Planirano slijetanje u Beograd u 19:25h.


SMEŠTAJ
Hotel Buyuk Avanos 4*, Avanos www.avanoshotel.com
Hotel se nalazi 6 km od nacionalnog parka Goreme i 36 km od aerodroma Nevšehir. Hotel ima bar, restoran, otvoreni bazen I Wi-Fi internet u zajedničkim prostorijama. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, I posjeduju kupatilo, telefon i TV.  Doručak I večera je se služe u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja, izbor više jela.
● Filip Travel zadržava pravo zamjene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.


● Avio prevoz na relaciji  Beograd – Istanbul – Nevšehir – Istanbul – Beograd (prevoznik Turkish Airlines) 
● Smještaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu kategorije četiri zvijezede, na bazi 4 polupansiona
● Transferi prema programu
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja


● Aerodromske takse (oko 169 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promjeni)
● Fakultativni izleti
● Individualni troškovi        
● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.


FAKULTATIVNI IZLETI
● Cjelodnevni fakultativni izlet  Goreme – muzej na otvorenom  Cijena: 50 evra. U cijenu je uključeno:  prevoz autobusom, posjeta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.
● Cjelodnevni fakultativni izlet Derinkuju (podzemni grad) i Ihlara Cijena: 50 evra. U cijenu je uključeno: prevoz autobusom, posjeta lokalitetu, ulaznice I usluge vodiča.
● Fakultativni izlet let balonom Cijena: 160 evra (cijena je podložna promjeni i realizacija ovog izleta zavisi od vremenskih uslova)
● Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Turskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cijene.


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „KAPADOKIJA“
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cijena putovanja iskazana je u evrima. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 60% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 40% do punog iznosa cijene putovanja.
● Plaćanje može biti: Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun agencije


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da prije polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. 


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA 
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cijene prevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje.

● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

Copyright © 2019 Turistička agencija Partner Travel

wizair e-mail: info@partnertravel.ba;  tel: 035/294-046