« 1 of 8 »

 

LISABON 2019 • Putovanje avionom •


Lisabon 08.10.2019.


 

Kupanje i sunčanje na plažama rijeke Težo ili Atlantskog okeana, u kombinaciji sa kulturnim dešavanjima i obilaskom mnogobrojnih znamenitosti – to je ono što putovanje u Lisabon čini jedinstvenim u odnosu na boravak u ostalim evropskim metropolama. Lisabon, osim što nosi titulu glavnog grada Portugala, Lisabon je poznat i po fado muzici, lijepim građevinama, centru grada koji je pod zaštitom UNESCO-a, uzbudljivom noćnom životu… Interesantan podatak jeste da ni jedan svjetski rat nije došao do Lisabona. Ljetovališta Estoril i Cascais, koja se nalaze u njegovoj blizini, obogatiće vaše putovanje u Portugalkupanjem u Atlantskom okeanu.


Lisabon avionom

Tradicionalno prevozno sredstvo uLisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. vijeku, a prvi gradski tramvaji mogu se vidjeti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeju da Karis). Ono što bi trebali da obiđete u Lisabonu, to su dva značajna obelježja: Most 25. april – najduži viseći most u Evropi – i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvi čovjek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti. 

Veći dio ovog autentičnog grada je brdovit, sa kaldrmom umjesto trotoara. Zbog neobičnog reljefa prevoz se, između ostalog, obavlja uz pomoć tri žičare i jednog lifta.Obilazak Lisabona olakšaće vam korišćenje tramvaja koji je tradicionalno prevozno sredstvo u ovom dijelu Portugala. Znamenitosti koje ne bi trebalo da propustite ako otputujete u Lisabon: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, Spomenik otkrićima…


U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Lisabon – Minhen – Beograd (prevoznik Lufthansa), smještaj u hotelu kategorije tri zvjezdice u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu, panoramsko razgledanje Lisabona, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 


U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 144 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promjeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama organizatora putovanja ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata), boravišna taksa za starije od 13 godina, 2 evra po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela), fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posjete, međunarodno zdravstveno putno osiguranje. 


SMEŠTAJ


● Hotel FENICIUS CHARME***

http://www.hotelfenicius.pt/lisbon/?lang=EN
Hotel se nalazi u novoizgrađenoj modernoj zgradi u centru Lisabona, na pješačkoj udaljenosti od glavnih gradskih trgova, kao sto je Rossio i Avenija Liberdade. Stanica legendardnog žutog tramvaja broj 28 je u neposrednoj blizini hotela, a metro stanica Intendente je udaljena 200 m. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo, sef, WiFi internet (uz doplatu). Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja. 


● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.


FAKULTATIVNI IZLETI
● Cjelodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra i Lisabonska rivijera”. Cijena: 60 evra. U cijenu je uključena ulaznica za Pena palatu u Sintri i usluge vodiča. 
● Cjelodnevni fakultativni izlet autobusom “Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare”. Cijena: 60 evra. U cijenu je uključena ulaznica za manastir u Batalji I usluge vodiča. 
● Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cijena: 55 evra. U cijenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera. 
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cijene.


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „LISABON“
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cijena putovanja iskazana je u evrima. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 60% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 40% do punog iznosa cijene putovanja.
● Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun 


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Filip Travel preporučuje putnicima da prije polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. 


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
● Filip Travel zadržava pravo da, u slučaju izmene cijene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje.

● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

Copyright © 2019 Turistička agencija Partner Travel

wizair e-mail: info@partnertravel.ba;  tel: 035/294-046