« 1 of 7 »

Malta Letovanje 2019 • Avionski prevoz


Duboko plavo more u kontrastu sa obalom zlatno žute boje, praistorijski hramovi, skrivene uvale, litice sa kojih se pružaju pogledi na pučinu koji zaustavljaju dah – to je Malta.


Ljetovanje na Malti 

Ostrva Malta, Gozo i Komino čine Malteški arhipelag koji se nalazi u Sredozemnom moru. Zbog specifičnog geografskog položaja kulturno nasljeđe je spoj mnogih kultura koje su vijekovima bile u dodiru sa Maltom. Direktan kontakt sa uzbudljuvim pričama njene istorije imaćete u glavnom gradu Valeta. Šarmiraće vas marina i šarolika arhitektura nastala kao rezultat različitih stilova, a na kraju jedan sklad i harmonija u kojoj ćete uživati svakog dana. Prestonica Malte, stara 420 godina, dobila je ime po velikom majstoru Jean Paris De La Vallette. Harmonične mješavine stilova i kultura, Valeta je neodoljiva i zavodljiva.

Malta je za ronioce evropska destinacija broj jedan, što ide u prilog činjenici da je more apsolutno fantastično. 

Obiđite najznačajnije lokalitete u pratnji vodiča: crkva Mosta Dome (treća po veličini kupola u Evropi), Ta`Qali – zanatsko selo, Mdina – šetnja kroz grad tišine, utvrđenje Rabat, Blue Grotto – plavu pećinu ili obiđete slikovito ribarsko selo Marsaxlokk…  Izlet do susednog ostrva Gozo i grada Viktorije, odlična je prilika da, na putu do mjesta Cirkewa, upoznate Maltu.  

Copyright © 2019 Turistička agencija Partner Travel

wizair e-mail: info@partnertravel.ba;  tel: 035/294-046