« 1 of 11 »

 

Kenija – Mombasa

 

1. dan Zagreb  –  IstanbulMombasa

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija. Prijava na let Turkish Airlinesa za Istanbul. Odlazak aviona, dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu. Nakon stanke, nastavak leta prema Mombasi. Na datumu polaska nastavak leta prema Mombasi. Noćni let.

 

2. dan Mombasa-(Taita Hills)

Slijetanje u Zračnu luku u Mombasi po lokalnom vremenu. Na datumu polaska slijetanje u Zračnu luku u Mombasi po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela. Doručak. Ulazak u sobe će biti moguć od 10:00 sati. Slobodno. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: nakon slijetanja, odlazak na četverodnevni safari. Prvo idemo u Taita Hills koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije. Po dolasku slijedi lagani “game drive safari”. Po završetku odlazak na ručak te smještaj u Sorova Salt Lick Game Lodge. Popodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak na safari. Večera i noćenje. (Mogućnost noćnog safarija uz nadoplatu.)

                                                                                               

3. dan Mombasa-(Taita Hills-Amboseli)

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: grupa koja je na safariju poslije doručka odlazi na jutarnji safari te po završetku safarija nastavlja prema Nacionalnom parku Amboseli. Putem se prolazi jednim od najdivljih i najljepših predjela Kenije.Po dolasku u Amboseli, posjet selu Masaia uz nadoplatu od 10 eura na licu mjesta. Potom odlazak u Sentrim Amboseli Camp. Ručak i popodnevni odmor. Park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogat fond divljih životinja (lavovi, slonovi, žirafe, bivoli, gepardi, zebre, hijene, impale…) te raznih ptica, posjet selu pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nakon popodnevnog odmora odlazak na safari game-drive – vožnju kroz park vozilima s pomičnim krovovima koja pružaju najbolju mogućnost za fotografiranje. Večera i noćenje u kampu. 

 

4.dan Mombasa-(Amboseli-Tsawo East)

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.

Fakultativna opcija: oni koji su se dan ranije odlučili za safari, nakon doručka imaju kratki game-drive u Amboseliju te nastavljaju prema Nacionalnom parku Tsawo East. Ovo je najveći i najstariji park u Keniji koji se proteže na 13.747 km² površine. Osim toga, poznat je kao stanište lavova, bivola, slonova i geparda, ali i brojnih drugih divljih životinja i ptičjih vrsta. Po dolasku u Tsawo kratki game drive,smještaj u Ashnil Aruba Lodge ili slično, ručak te popodnevni odmor. Slijedi vožnja po Nacionalnom parku Tsawo East, večera i noćenje.

 

5. dan Mombasa-(Tsawo East)

Doručak. Slobodno.

Fakultativna opcija: nakon doručka odlazak na jutarnji safari. Po završetku odlazak prema Mombasi gdje stižemo oko 15 sati. Ručak nije uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Večera te Noćenje.

 

6. dan Mombasa

Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

 

7. dan Mombasa- (razgled Mombase)

Doručak. Slobodno vrijeme.

Fakultativna opcija: poludnevni razgled Mombase.

Večera. Noćenje.

 

8. dan Mombasa

Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

 

9. dan Mombasa

Doručak. Slobodno vrijeme.

Fakultativna opcija: mogućnost odlaska na izlet na otok Wasini, što uključuje ronjenje na dah (s dihalicom) i razgledavanje podvodnog svijeta prekrasnog koraljnog grebena. U cijenu izleta uključen i ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera, noćenje.

 

10. dan Mombasa

Doručak. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje. 

Fakultativni izleti: moguće organiziranje safarija, ribolova (big game fishing) ili ronjenja.

 

Na datumu povratka ovo je zadnji dan putovanja: Transfer autobusom do zračne luke. Polazak zrakoplova za Istanbul. Slijetanje u Istanbul te nastavak leta za Zagreb. Predviđen dolazak u Zagreb po lokalnom vremenu.

 

11. dan Mombasa–Istanbul- Zagreb

Transfer autobusom do zračne luke. Polazak zrakoplova za Istanbul. Slijetanje u Istanbul te nastavak leta za Zagreb. Predviđen dolazak u Zagreb po lokalnom vremenu.

Na datumu povratka transfer autobusom do zračne luke.Polazak zrakoplova za Istanbul . Slijetanje u Istanbul  te nastavak leta za Zagreb u . Predviđen dolazak u Zagreb po lokalnom vremenu.

 

 

 

 

 

Cijena uključuje:

 • povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb –Mombasa-Zagreb,
 • smještaj u hotelu Traveller´s Beach 4* na bazi 9 polupansiona u Mombasi
 • povratni transfer od aerodroma do hotela u Mombasi
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe u iznosu 
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu za polazak
 • doplata za safarije (plaćanje na licu mjesta ili prilikom rezervacije putovanja)
 • kenijsku vizu; dobije se u zračnoj luci u Mombasi (cijena: 50 USD ili 40 EUR). U putovnici moraju biti slobodne minimalno dvije prazne stranice
 • Putno osiguranje

 

 

 

Cijene fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):

 • razgled Mombase – 25 EUR (poludnevni)
 • otok Wasini – 120 EUR (cjelodnevni)
 • cijene safarija na upit

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Keniju je potrebna.Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 16. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793.

Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00032164 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000429 uplaćena kod Wiener osiguranja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

KENIJA – Korisne informacije

 

SLUŽBENI NAZIV: Republika Kenija, Republicof Kenya, Jamhuriya Kenya (svahili)

 

Predsjednik: Uhuru Kenyatta

 

BROJ STANOVNIKAoko 32 180 000 sprirodnimprirastomod 1,6%

 

GRANICE3 446 km ( Uganda 933 km, Etiopija 830 km, Tanzanija 769 km, Somalija 682 km, Sudan 232 km

 

GLAVNI GRADNairobi s oko 2 750 000 stanovnika

 

VALUTA:  kenijski šiling (KSh) = 100 centa 1 US$ = cca 86,39 KSA 1 € = 116,80 KSA

                (prema tečaju u rujnu 2014, tečaj može biti podložan promjeni)     

    

VREMENSKA RAZLIKA : +2 sata

 

SLUŽBENI JEZIK:  engleski i svahili

 

KLIMA: od tropske uz obalu do suhe u unutrašnjosti, s kišnim razdobljem od veljače do svibnja i rujna do prosinca,

 

VODA: koristite isključivo flaširanu vodu.


DOKTORAkotrebatelječničkupomoć kontaktirajtepratitelja grupeilirecepcijuhotela.
Nemojte zaboraviti svoju zdravstvenu policu osiguranja.

 

FOTO I FILMSKI MATERIJAL: Možete kupiti foto i filmski materijal na licu mjesta, ali Vam savjetujemo, da ga ponesete sa sobom.

 

NAPON: 240 V

 

DI PLOMATSKO PREDSTAVNIŠTVO: za hrvatske putnike nadležno je:

 Veleposlanstvo u Južnoafričkoj  Republici, kontakt:

1160 Church Street, 0083 Colbyn Pretoria, P.O. Box 11335, 0028 Hatfield, Republic of South Africa, tel; 0027 12 342 1206, fax 0027 12 342 1819mail: vrhjar@iafrica.com

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva(za stranke): ponedjeljak-petak 9:00-12:00h

 

 

Copyright © 2019 Turistička agencija Partner Travel

wizair e-mail: info@partnertravel.ba;  tel: 035/294-046