« 1 of 19 »

KRALJEVSKI GRADOVI MAROKA


04.11. – 12.11.2019.


Program putovanja:


1. Dan 04.11. 2019. (PONEDELJAK) SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak grupe na medjunarodnom aerodromu Sarajevo u 18:20 sati. Priprema za let Sarajevo – Istanbul. Vrijeme leta planirano je u 20:20 sati. Obrok i piće u avionu. Planirani dolazak na aerodrom Istanbul Airport je u 00:20 sati. Nakon carinske i pasoške kontrole planiran je transfer do hotela u blizini aerodroma. Smještaj u hotel. Noćenje.


2. Dan 05.11. 2019. (UTORAK) ISTANBUL–CASABLANCA (MAROKO)–DIREKTAN LET
Doručak. Odjava iz hotela. U 08:00 sati planiran je bus transfer do aerodroma „Ataturk“ u Istanbulu. Priprema za let Istanbul – Casablanca. Let je planiran u 10:50 sati. Obrok i piće u avionu. Dolazak na aerodrom u Casablanci planiran je u 14:00 sati. Nakon carinske i pasoške kontrole, planiran je bus transfer do hotela u Casablanci. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.


3. Dan 06.11.2019. (SRIJEDA) CASABLANCA – RABAT (96 km) – MEKNEZ – FEZ (207 km)
Doručak. Odjava iz hotela. Program nastavljamo vožnjom do Rabata, glavnog grada Maroka. Panoramski razgled: KRALJEVSKA PALATA – UDAZA KASNAH – MAUZOLEJ KRALJA MUHAMEDA V – HASANOV STUB. Vožnja do Mekneza, jednog od četiri kraljevska grada u unutrašnjosti i najstariji medju njima. Zidom okruženo staro jezgro (Medina, dio je UNESCO-ve baštine) nekadašnja je prijestonica sultana Ismaila, poznata po 40 km dugim zidinama. Razgledanje grada: obilazak ostataka „marokanskog Versaja“ kod kapije BAB AL MANSOUR – KRALJEVSKA KONJUŠNICA MOULAY ISMAILA. Slobodno vrijeme za ručak (fakultativno). Nastavak putovanja do Fez-a. Dolazak u Fez planiran je u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Slobodno veče. Noćenje.


4. Dan 07.11.2019. (ČETVRTAK) FEZ
Doručak. Panoramski razgled Fez-a uz asistenciju lokalnog vodiča i u organizaciji lokalne partnerske agencije, tour operatora u Maroku. Kraljevski grad FEZ je više od deset stoljeća jedan od najsnažnijih centara islamske duhovnosti i nauke. Obilazak srednjovjekovne Medine: FES-EL-BALI – zidom okružen Stari Fes s lavirintom uskih ulica: MEDRESA ATTARINE – MEDRESSA BOU INANIA (vjerski islamski univerzitet), FONTANA NEJJARINE – ZAWIYA MOULAY IDRISS II (džamija sa grobom istoimenog sultana, utemeljitelja islama u Maroku) – DŽAMIJA KARAOUINE (sjedište islamskog univerziteta). Vrijeme za ručak (fakultativno). U poslijepodnevnim satima šetnja kroz bazar u kome je zaustavljeno vrijeme od prije 7-8 stoljeća: ovde na jednom kvadratnom kilometru posluje preko 300.000 trgovaca, zanatlija, vidara, pisara, prodavaca hrane i zabave. Odlazka u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.


5. Dan 08.11.2019. (PETAK) FEZ – BENI MELLAL – MARRAKECH (480 km)
Doručak. Odjava iz hotela. Program nastavljamo vožnjom preko Atlas planine (magistralni put) do Marakeša. Zaustavit ćemo se u Beni Mellal-u, centru agrikulture ove regije i modernom planinskom gradu. Kraći razgled i pauza za ručak (fakultativno). Nastavak vožnje pored živopisnih planinskih krajolika do Marakeša. Dolazak u Marakeš planiran je u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Slobodno veče. Fakultativno, predlažemo večeru u tipičnom marokanskom restoranu – Fantasy, sa
programom, muzikom folklorom. Povratak u hotel. Noćenje.


6. Dan 09.11.2019. (SUBOTA) MARRAKECH
Doručak. Razgled drugog najstarijeg kraljevskog grada, prozvanog “biserom juga”. Grad je osnovala dinastija Almoravida krajem 11. stoljeća, a bio je i prijestonica Almohada. Obilazak historijskog dijela Marrakecha uključuje: BAŠTU MENARA – GROBNICE DINASTIJE SAADITA – PALATA BAHIA – DŽAMIJA KOUTOUBIA (sa 77 m visokim minaretom – simbolom grada) – MUZEJ DAR SI SAID – MEDINA (dio UNESCO-ve svjetske baštine). Slobodno vrijeme za ručak (fakultativno). Poslijepodnevna
posjeta poznatom TRGU JEMAA EL-FNA koji je okružen brojnim sukovima (tradicionalnim arapskim pijacama) i četvrtima s rukotvorinama, a koji se noću pretvara u nevjerovatan restoran na otvorenom. Povratak u hotel. Večera. Fakultativno odlazak na TRG JEMAA EL-FNA. Noćenje.


7. Dan 10.11.2019. (NEDJELJA) MARRAKECH – CASABLANCA (240 km)
Doručak. Odjava iz hotela. Dolazak u Casablancu planiran je rano poslije podne. Panoramski razgled grada: CENTRALNA PIJACA – ČETVRT HABOUS – KRALJEVSKA PALATA – TRG MUHAMEDA V – REZIDENCIJALNA ČETVRT ANFA – DŽAMIJA HASANA II. (ulaznice fakultativno, plaćanje vodiču). Ručak predlažemo u ribljem restoranu (fakultativno). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Fakultativno odlazak u shoping centar Morocco Mall. Povratak u hotel. Večera. Slobodno veče. Noćenje.


8. Dan 11.11.2019. (PONEDJELJAK) CASABLANCA AERODROM – ISTANBUL
Doručak. Slobodno vrijeme do odjave iz hotela. Polazak autobusom do aerodroma Casablanca planiran je u 12:00 sati. Nakon pasoške i carinske kontrole priprema za let Casablanca – Istanbul. Let je planiran u 15:40 sati po lokalnom vremenu. Obrok i piće u avionu. Dolazak na aerodrom Istanbul Airport u Istanbulu planiran je u 22:10 sati po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole planiran je bus transfer do hotela u blizini aerodroma u Istanbulu. Noćenje.


9. Dan 12.11.2019. (UTORAK) ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela u 08.00 sati. Transfera do aerodroma Istanbul Airport u Istanbulu. Let Istanbul – Sarajevo planiran je u 11:05 sati po lokalnom vremenu. Obrok i piće u avionu. Dolazak na aerodrom Sarajevo planiran je u 11:05 sati po lokalnom vremenu. Kraj usluge.


Cijena: 1.399,00 KM


CIJENA UKLJUČUJE:
– avio prevoz Sarajevo – Istanbul, 04.11.2019. (ekonomska klasa, obrok i piće u avionu)
– 1 x noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Istanbulu (u blizini aerodroma Istanbul Airport) 4./5.11.2019.,
– direktan let Istanbul – Casablanca 05.11.2019. (obrok i piće u avionu),
– prtljag 30 kg + 7 kg ručni prtljag,
– svi bus transferi prema programu putovanja, klimatizovanim turističkim autobusom u Maroku,
– 2 x polu pansion u hotelima 4* u Casablanci,
– 2 x polu pansion u hotelima 4 * u Fez-u,
– 2 x polu pansion u hotelima 4* u Marrakech-u,
– Vodič lokalne agencije u Maroku, na engleskom jeziku, za sve dane izvodjenja programa putovanja,
– pratilac grupe agencije Golden tours,
– ulaznice za posjete predvidjene programom putovanja,
– direktan let Casablanca – Istanbul 11.11.2019. (obrok i piće u avionu),
– 1 x noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Istanbulu (u blizini aerodroma Istanbul Airport) 11./12.11.2019.,
– avio prevoz Istanbul – Sarajevo 12.11.2019. (ekonomska klasa, obrok i piće u avionu),
– troškovi organizacije i rezervacije,
– pdv.
Cijena za sve hotele bazirana na smještaju u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sa pomoćnim krevetom.


CIJENA NE UKLJUČUJE:
– Sve aerodromske, sigurnosne i druge taxe 450,00 KM,
– Polica medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja (obavezna i pribavlja agencija – organizator putovanja za sve putnike), iznos 20,00 KM za osobe do 60 godina; 40,00 KM za osobe od 60 do 70 godina.
– Marokanska viza sa troškovima pribavljanja vize 60 KM (vizu pribavlja agencija – organizator putovanja, uz dostavljanje uredne i blagovremene dokumentacije svakog putnika minimalno mjesec dana do polaska na putovanje)
– obavezan bakšiš – napojnica 20 EUR po putniku za sve dane putovanja (vozači, vodiči),
– doplata za jednokrevetnu sobu za 8 noćenja 260,00 KM,
– Ulaznica za posjetu Džamiji Hasan II u Casablanci 15 EUR,
– Fantasy show sa večerom, folklorom, muzikom i programom u Marakešu, 8.11.2019., 60 EUR po osobi,


VIZE:
1.) Putnici sa hrvatskom putovnicom ne trebaju vizu;
2.) Za viziranje BH pasoša potrebno je:
a.) Biometrijski pasoš sa rokom važenja minimum 60 dana;
b.) dvije fotografije sa bijelom (svijetlom) podlogom veličine 4 x 3 cm
c.) Potvrda o zaposlenju sa apostile pečatom (apostile pečat može se dobiti u SUD-u);
d.) Ukoliko je osoba penzioner, potrebno je dostaviti potvrdu o penzionisanju ovjerenu apostile pečatom;
e.) Tri posljednja izvoda iz banke,
f.) Ime i prezime oca, ime i prezime majke, adresa stanovanja
g.) Scan licne karte
Napomena: Ambasada moze tražiti i dodatnu dokumentaciju u slučaju potrebe.


NAPOMENA:
Sve doplate plaćaju se u agenciji prilikom rezervacije putovanja.
Viza, obavezan bakšiš, ulaznica za Džamiju Hasan II u Casablanci, Fantazi veče sa večerom i show programom plaćaju se isključivo gotovinski i za iste Golden tours doo nije u mogućnosti izdati fiskalni račun jer su to doplate za koje je Golden tours doo samo posrednik i nije u mogućnosti obezbijediti ulazne račune radi uobičajenih procedura izmedju domaće agencije u Maroku koja je organizator fakultativnih izleta i direktnog pružaoca usluga u Maroku.
Program radjen na bazi minimum 30 putnika. Program objavljen 29.03.2019.

Copyright © 2019 Turistička agencija Partner Travel

wizair e-mail: info@partnertravel.ba;  tel: 035/294-046