Andaluzia

Španija

Andaluzija / Mart


895,00 KM / po osobi


POLAZAK: 01.03.2020.g. / 01.10.2020.g.


CIJENA PROGRAMA – 895,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba


U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim autobusima turističke klase (klima, tv-dvd, wc…),
 • Smještaj u hotelima 3* na bazi 9 noćenja sa doručkom u 1/2/1/3 sobama po izboru;
  …u San Remu ili Veroni, u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1 noćenje u polasku, 1 u povratku); u ½ i 1/3 sobama po izboru;
  …u Barceloni (okolina – zavisno od raspoloživosti), u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1 noćenje u polasku, 1 u povratku); u ½ i 1/3 sobama po izboru;
  …u Valensiji, u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama po izboru;
  …u Torremolinosu, u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama po izboru;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60 god;
 • Turističke takse cca 1,5 EUR po danu/osobi (plaćaju se u hotelu);
 • Fakultativne izlete (opcija će biti ponuđena u toku putovanja),
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 360,00 KM za sve noći boravka;
 • Indiviudalne troškove;
 • Bakšiš;

 


  • Polazak

   Zemaljski muzej, Sarajevo


  • Vrijeme polaska

   19:00


 • Vrijeme povratka

  05:00


Plan programa


1. i 2. DAN SARAJEVO – SAN REMO

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima – cca 19:00h. Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku i Italiju uz pauze po potrebi grupe. U prijepodnevnim satima dolazak u okolinu San Rema. Smještaj grupe. Kraći odmor. Kratki obilazak u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN SAN REMO – BARSELONA

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu bisera Mediterana – Barcelone. Vožnja Azurnom obalom. Dolazak u predvečernjim satima u Barcelonu. Slijedi smještaj grupe u hotel, odmor i mogućnost zajedničkog odlaska do jedne od lokacija poput: Sagrada Familie, Port Barselona… Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN BARSELONA – VALENSIJA

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Valensije. Po dolasku slijedi razgledanje grada: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi. Slobodno vrijeme. Polazak u pravcu hotela. Smještaj. Noćenje.

5. DAN VALENSIJA – TORREMOLINOS

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Torremolinosa. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Noćenje.

6. DAN TORREMOLINOS – GRANADA

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu GRANADI: Po dolasku posjeta tvrđavi Alhambra – jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru evropskog kontinenta i zadnje arapsko uporištu na Iberijskom poluostrvu (Palacios Nazaries, Generalife vrtovi, Alcazaba…), Katedrala s kraljevskom kapelicom, La Alcaiceria, El Albaicin – maurski kvart… Slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN TORREMOLINOS – SEVILLA

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu SEVILLI: Po dolasku obilazak parkova Marije Luiz, šetnja do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini katedrale na svijetu, Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara… La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog odmah uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se nevjerovatan pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno vrijeme za individualne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN TORREMOLINOS – KORDOBA

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu KORDOBI: Po dolasku slijedi obilazak Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Kao i u Sevilji i u Kordobi je postojao veliki jevrejski kvart, jedan od najvećih u Evropi (La Huderija), koju je 1984. UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. U jevrejskom kvartu nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smještena usred Jevrejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV vijeku. Ispred sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN TORREMOLINOS – MALAGA – BARSELONA

Doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Malagi. Po dolasku slijedi obilazak Malage: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, Katedrala, stara jezgra grada, Plasa de la Konstitusion… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak vožnje do Barselone. Dolazak u kasnim večernjim satima. Slijedi smještaj grupe (okolina). Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN BARSELONA – AZURNA OBALA

Doručak. Odjava iz hotela, slijedi vožnja u pravcu Azurne obale, sa zadržavanjem u Nici, kraći predah od putovanja, te vožnja do San Rema. Po dolasku u San Remo, smještaj u hotel. Noćenje.

11. i 12. DAN SAN REMO – VERONA – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela, slijedi vožnja u pravcu Verone (kraće zadržavanje). Vožnja kroz Italiju i Hrvatsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Copyright © 2019 Turistička agencija Partner Travel

wizair e-mail: info@partnertravel.ba;  tel: 035/294-046