Andaluzia

Španija

Španija


Barselona – Granada – Sevilla – Cordoba


11 dana 9 noćenja sa doručkom – BUS


TERMINSKI POLASCI:  20.11.2019.g.


CIJENA PROGRAMA – 895,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata i više Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelijepim gradovima i živopisnim bijelim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogo ljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Ljepotom je inspirisala mnoge velike pisce, pjesnike i slikare. Zavičaj je velikih slikara, Pabla Pikasa i Velaskeza. Ovo je jedinstveno mjesto gdje se susreću istok i zapad u egzotičnoj mješavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture.


PROGRAM PUTOVANJA

1.I 2.DAN SARAJEVO – SAN REMO

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima – cca 18:00h. Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku i Italiju uz pauze po potrebi grupe. U prijepodnevnim satima dolazak u okolinu San Rema. Smještaj grupe. Kraći odmor. Kratki obilazak u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.


3.DAN SAN REMO – BARSELONA

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu bisera Mediterana – Barcelone. Vožnja Azurnom obalom. Dolazak u predvečernjim satima u Barcelonu. Slijedi smještaj grupe u hotel, odmor i mogućnost zajedničkog odlaska do jedne od lokacija poput: Sagrada Familie, Port Barselona… Povratak u hotel. Noćenje.


4.DAN BARSELONA – VALENSIJA

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Valensije. Po dolasku slijedi razgledanje grada: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi. Slobodno vrijeme. Polazak u pravcu hotela. Smještaj. Noćenje.


5.DAN VALENSIJA – TORREMOLINOS

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Torremolinosa. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Noćenje.


6.DAN TORREMOLINOS – GRANADA

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu GRANADI: Po dolasku posjeta tvrđavi Alhambra – jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru evropskog kontinenta i zadnje arapsko uporištu na Iberijskom poluostrvu (Palacios Nazaries, Generalife vrtovi, Alcazaba…), Katedrala s kraljevskom kapelicom, La Alcaiceria, El Albaicin – maurski kvart… Slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.


7.DAN TORREMOLINOS – SEVILLA

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu SEVILLI: Po dolasku obilazak parkova Marije Luiz, šetnja do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini katedrale na svijetu, Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara… La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog odmah uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se nevjerovatan pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno vrijeme za individualne programe. Povratak u hotel. Noćenje.


8.DAN TORREMOLINOS – KORDOBA

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu KORDOBI: Po dolasku slijedi obilazak Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Kao i u Sevilji i u Kordobi je postojao veliki jevrejski kvart, jedan od najvećih u Evropi (La Huderija), koju je 1984. UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. U jevrejskom kvartu nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smještena usred Jevrejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV vijeku. Ispred sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.


9.DAN TORREMOLINOS – MALAGA – BARSELONA

Doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Malagi. Po dolasku slijedi obilazak Malage: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, Katedrala, stara jezgra grada, Plasa de la Konstitusion… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak vožnje do Barselone. Dolazak u kasnim večernjim satima. Slijedi smještaj grupe (okolina). Slobodno vrijeme. Noćenje.


10.DAN BARSELONA – AZURNA OBALA

Doručak. Odjava iz hotela, slijedi vožnja u pravcu Azurne obale, sa zadržavanjem u Nici, kraći predah od putovanja, te vožnja do San Rema. Po dolasku u San Remo, smještaj u hotel. Noćenje.


11. I 12.DAN SAN REMO – VERONA – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela, slijedi vožnja u pravcu Verone (kraće zadržavanje). Vožnja kroz Italiju i Hrvatsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.


U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim autobusima turističke klase (klima, tv-dvd, wc…),
 • Smještaj u San Remu ili Veroni, u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1 noćenje u polasku, 1 u povratku); u ½ i 1/3 sobama po izboru;
 • Smještaj u Barceloni (okolina – zavisno od raspoloživosti), u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1 noćenje u polasku, 1 u povratku); u ½ i 1/3 sobama po izboru;
 • Smještaj u Valensiji, u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama po izboru;
 • Smještaj u Torremolinosu, u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama po izboru;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60 god;
 • Turističke takse cca 1,5 EUR po danu/osobi (plaćaju se u hotelu);
 • Fakultativne izlete (opcija će biti ponuđena u toku putovanja),
 • Provizija na kartična plaćanja na rate -8%,
 • Indiviudalne troškove;
 • Bakšiš;

 

Korisne informacije: Temperature u martu u Andaluziji se kreće od jutarnjih 9°C do dnevnih 22°C . Prosječna dnevna temperature je 16 °C sa dosta sunca ali i mogućom kratko trajnom kišom.


 

Copyright © 2019 Turistička agencija Partner Travel

wizair e-mail: info@partnertravel.ba;  tel: 035/294-046